Ποια είναι η KOVE ΜΟΤΟ;

Η KOVE ΜΟΤΟ ιδρύθηκε το 2017 και στις δραστηριότητές της περιλαμβάνονται το R&D, ο σχεδιασμός, η κατασκευή, η παραγωγή και οι πωλήσεις μοτοσυκλετών, με την εταιρεία να εστιάζει στις επιδόσεις και το όραμά της για υψηλής απόδοσης, υψηλής ποιότητας και μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτες για τους λάτρεις των δύο τροχών σε όλο τον κόσμο.

Η παρουσία της KOVE MOTO στην Ελλάδα και η συνεργασία με την ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ_Α.Ε. άρχισε και εδραιώθηκε το 2021, με την αποκλειστική διάθεση του δημοφιλούς MAVERICK 500 και στη συνέχεια του ROCKSTAR 500 στη χώρα μας, υπό το brand της DAYTONA MOTORS.

Όλα ξεκίνησαν από το πάθος του ιδρυτή και προέδρου της εταιρείας, του Zhang Xue, να ασχοληθεί με τον χώρο της μοτοσυκλέτας. Η αρχική του προσδοκία ήταν να ασχοληθεί ως αναβάτης σε αγώνες μοτοσυκλέτας, έχοντας να ξεπεράσει το δύσκολο εμπόδιο της έλλειψης πόρων. Παρόλα αυτά, η επιμονή και το όραμά του, του έδωσαν την απαραίτητη ώθηση για να ξεκινήσει ως μηχανικός, αποκομίζοντας πολύτιμη εμπειρία, για να καταφέρει τελικά να συμμετάσχει στο Κινεζικό Πρωτάθλημα motocross ως αγωνιστικός αναβάτης. Το 2013 αποφάσισε να τερματίσει την αγωνιστική του καριέρα και έκανε στροφή στην κατασκευή μοτοσυκλετών δημιουργώντας το πρώτο του εργοστάσιο. Μετά από μία τετραετία ιδρύθηκε η KOVE ΜΟΤΟ, η οποία μέσα σε εξαιρετικά σύντομο διάστημα κατάφερε να δημιουργήσει μια τεράστια απήχηση και αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η KOVE ΜΟΤΟ έχει ήδη καταγράψει μια εντυπωσιακή πορεία στην αγορά και υψηλά νούμερα πωλήσεων. Το 2021, οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις 20.000 μονάδες και ο ετήσιος μέσος ρυθμός ανάπτυξης των πωλήσεων έφτασε το 40%. Καθώς η διεθνής αγορά συνεχίζει να διευρύνεται, περισσότερες από 5.000 μοτοσυκλέτες εξάγονται, σε ξένες αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Η εταιρεία έχει κατακτήσει μία από τις κορυφαίες θέσεις των εγχώριων κατασκευαστών, στην κατηγορία μοτοσυκλετών άνω των 300cc στις πωλήσεις. Το 500X κατέχει την πρώτη θέση στην εγχώρια παραγωγή Adventure μοτοσυκλετών και αυτή τη στιγμή έχει δύο εργοστάσια στην Chongqing και τη Chengdu.

Το εργοστάσιο ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη προϊόντων, με την ομάδα του R&D να αριθμεί περίπου 113 άτομα. Επίσης, ξεχωριστή προσοχή έχει δοθεί στην ποιότητα των προϊόντων γι’ αυτό και εφαρμόζεται πλήρως το σύστημα πιστοποίησης ποιότητας IAFT16949. Η εταιρεία διαθέτει επίσης γραμμή συναρμολόγησης, τμήμα κατασκευής κινητήρων, εργοστάσιο κατασκευής πλαισίων, γραμμή παραγωγής εξατμίσεων, τμήμα μηχανουργικής επεξεργασίας CNC, τμήμα δοκιμής ολοκληρωμένου οχήματος, ξεχωριστό τμήμα δοκιμών κινητήρων, τμήμα ελέγχου 3D κ.ά.

Στο μέλλον, ως μια μοτοσυκλετιστική εταιρεία που έχει ως βασικό άξονα την τεχνολογία, η KOVE MOTO θα συνεχίσει να επενδύει σε έρευνα, ανάπτυξη και σχεδίαση, θα αξιοποιήσει καινοτόμες δυνατότητες και βιομηχανικές υποδομές και θα ενισχύει περαιτέρω την εικόνα των προϊόντων της, μέσω συνεχούς επένδυσης σε νέες τεχνολογίες και υψηλότερα ποιοτικά στάνταρ.